Så går det till på utställningen

Först går alla hundarna i respektive klass in för en bedömning, sedan får alla hundar en enskild bedömning och efter det är det en konkurrensbedömning där vinnande hunden tävlar vidare.

Hunden tilldelas en kvalitetsbedömning vilka är Excellent, Very Good, Good, Sufficient, Disqualified och Cannot be judged.

Valpar 4-6 månader

De hundar som tilldelats HP (Hederspris) tävlar om att bli bästa hane respektive bästa tik. Vinnande hund går vidare att tävla om att bli bäst i ras. Den vinnande hunden tilldelas BIR (bäst i ras) Valp och den andre BIM (bäst i motsatt kön) Valp 4-6 mån.

Den som blivit BIR Valp 4-6 mån går vidare och tävlar mot de andra hundar som ingår i samma rasgrupp och som tilldelats BIR Valp 4-6 mån, där vinnande hunden blir BIG Valp 4-6 mån (bäst i gruppen) Valp. Den som blivit BIG Valp 4-6 mån tävlar vidare i den slutliga finalen där vinnande hunden blir BIS (best in show) Valp I.

Valpar 6-9 månader

De hundar som tilldelats HP (Hederspris) tävlar om att bli bästa hane respektive bästa tik. Vinnande hund går vidare att tävla om att bli bäst i ras. Den vinnande hunden tilldelas BIR (bäst i ras) Valp 6-9 mån och den andre BIM (bäst i motsatt kön) Valp 6-9 mån.

Den som blivit BIR Valp 6-9 mån går vidare och tävlar mot de andra hundar som ingår i samma rasgrupp och som tilldelats BIR Valp 6-9 mån, där vinnande hunden blir BIG Valp 6-9 mån (bäst i gruppen) Valp. Den som blivit BIG Valp 6-9 mån tävlar vidare i den slutliga finalen där vinnande hunden blir BIS (best in show) Valp II.

Juniorer

De hundar som tilldelats HP (Hederspris) tävlar om att bli bästa hane respektive bästa tik. Vinnande hund går vidare att tävla om att bli bäst i ras. Den vinnande hunden tilldelas BIR (bäst i ras) Junior och den andre BIM (bäst i motsatt kön) Junior.

Den som blivit BIR Junior går vidare att tävla mot de andra hundar som ingår i samma rasgrupp och som tilldelats BIR Junior, där vinnande hunden blir BIG (bäst i gruppen) Junior. Den som blivit BIG Junior tävlar vidare i den slutliga finalen där vinnande hunden blir BIS (best in show) Junior.

Vuxna

De hundar som tilldelats HP (Hederspris) tävlar om att bli bästa hane respektive bästa tik. Vinnande hund går vidare att tävla om att bli bäst i ras. Den vinnande hunden tilldelas BIR (bäst i ras) och den andre BIM (bäst i motsatt kön).

Den som blivit BIR går vidare att tävla mot de andra hundar som ingår i samma rasgrupp och som tilldelats BIR, där vinnande hunden blir BIG (bäst i gruppen). Den som blivit BIG tävlar vidare i den slutliga finalen där vinnande hunden blir BIS (best in show).

Veteraner

De hundar som tilldelats HP (Hederspris) tävlar om att bli bästa hane respektive bästa tik. Vinnande hund går vidare att tävla om att bli bäst i ras. Den vinnande hunden tilldelas BIR (bäst i ras) Veteran och den andre BIM (bäst i motsatt kön) Veteran.

Den som blivit BIR Veteran går direkt vidare att tävla i den slutliga finalen där vinnande hunden blir BIS (best in show) Veteran.

Finalerna vi håller är valp 4-6 månader, valp 6-9 månader, Junior, Unghund/Vuxen och Veteran